french_75

French 75

French 75 er en forfriskende og elegant champagnecocktail, der stammer fra Frankrig. Denne klassiske drink er perfekt til en festlig lejlighed eller som en forfriskende aperitif. Den franske 75 tager sit navn fra det franske artilleri, der blev brugt i Første Verdenskrig og siges at have lige så stor indflydelse som denne brusende cocktail.

French 75 opskrift

Når du laver en French 75, er der et par ting, du skal huske på for at få den perfekte cocktail. Først og fremmest er gin hjertet i denne drink, så det er vigtigt at vælge en af ​​høj kvalitet. Friskpresset citronjuice er essentielt for at opnå den friske smag. Glem heller ikke at tilsætte den rigtige mængde sukker for at balancere smagen.

Når det kommer til champagne, så vælg tørre eller supertørre varianter for at give drinken den helt rigtige mousserende karakter og glem ikke at toppe oplevelsen med en fransk 75’er serveret i et smukt champagneglas. Med disse tips er du klar til at gå i krig men din nye yndlings champagne drink.

Ingredienser

  • 9cl champagne
  • 3cl gin
  • 2cl friskpresset citronjuice
  • 1cl sukkersirup

French 75 trin for trin

5/5
5/5

@TequilaPOP. Indhold og fotografier er beskyttet af copyright. Deling af denne opskrift opmuntres og værdsættes. Det er strengt forbudt at kopiere og / eller indsætte komplette opskrifter til sociale medier.

French 75 oprindelse

Ligesom mange klassiske drinks er French 75 oprindelse indhyllet i mystik og debat. Ifølge drikkevarehistorikeren David Wondrich dukkede opskriften først op i 1927, under forbuddets højdepunkt, i en bog kaldet Here’s How, udgivet af New York Magazine. Cocktailen blev snart udødeliggjort på siderne i Harry Craddocks Savoy Cocktail Book i 1930, hvilket sikrede champagne cocktailen sin popularitet i barer og hjem rundt om i verden. Det er dog ikke særlig klart, hvordan det blev opfundet.

Det er muligt, at denne drik simpelthen var resultatet af et eksperiment snarere end en enkelt persons arbejde. Kræsne drinkere fra det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede var kendt for deres gin og champagne, som passede godt sammen med sukker og citron. Men da kombinationen fik det franske kælenavn ’75’, var dens skæbne som klassiker afgjort.

Alligevel er det muligt, at de første French 75 slet ikke indeholdt gin. Cognac og champagne er også hurtigt blevet venner, og nogle opskriftsbøger anbefaler cognac i stedet for gin. Kun dette er sikkert: Begge spiritus er gode, så bland dine yndlingsversioner.

French 75 er nu en fast bestanddel i cocktailbarer, men den er også populær til brunch. Denne drink tilbyder den ultimative forfriskning før, under og efter nippet til din Eggs Benedict.

Er du over 18 år?