espresso_martini

Espresso Martini

Espresso Martini er en populær kaffebaseret cocktail, almindeligvis lavet med vodka, espresso, kaffelikør og sukkersirup. Denne lækre drink blev opfundet i London i 1980’erne af en bartender ved navn Dick Bradsell. Siden da er Espresso Martinien blevet en favorit blandt kaffe- og cocktailelskere over hele verden.

Espresso Martini opskrift

Espresso Martini er en lækker og energigivende cocktail, der kombinerer den bitre smag af espresso med den søde smag af kaffelikør og et spark af vodka. Denne cocktail er perfekt til en aften med venner eller som en aperitif efter middagen. Så sæt din shaker klar og forbered dig på at blive forelsket i denne lækre kaffedrink af en koffeinboost!

Ingredienser

  • 4cl vodka
  • 4cl kahlua
  • 4cl kaffe(espresso shot)

Espresso Martini trin for trin

5/5
5/5

@TequilaPOP. Indhold og fotografier er beskyttet af copyright. Deling af denne opskrift opmuntres og værdsættes. Det er strengt forbudt at kopiere og / eller indsætte komplette opskrifter til sociale medier.

Shake din Espresso Martini til perfektion

At shake er en vigtig del i at få den perfekte Espresso Martini. Shaket har tre formål: at nedkøle, blande og skabe tekstur i din drink.

Nedkølning spiller en nøglerolle for at få den perfekte Espresso Martini. Tilføj isterninger til shakeren og ryst godt så isterninger bliver kastet fra den ene ende af shakeren til den anden. Det er vigtigt at tilføje nok isterninger, så drinken bliver ordentligt afkølet. Hvis du kommer for lidt is i din shaker, vil den smelte for hurtigt, og din drink bliver fortyndet og smagløs. Fyld din shaker helt op med is.

Når du shaker en Espresso Martini er det for at blande drinken. Det er dog vigtigt at vide, at du også tilføjer vand til din drink. Derfor er det vigtigt, at shaket hverken er for kort eller for langt. Ryst for længe, ​​og din drink bliver vandig, ryst for kort, og den afkøles ikke ordentligt, og du kan ende med at din drink smager for kraftigt af spiritus. Så sørg for at finde den rigtige balance og shake din drink nok til at få den perfekte smag og tekstur.

Den sidste grund til vi shaker er for give Espresso Martini den perfekte tekstur. Et perfekt shake skaber et lag skum på toppen af ​​din Espresso Martini, hvilket giver den en cremet, luftig konsistens. Denne tekstur beriger cocktailoplevelsen og tilføjer et element af luksus.

Vi har fundet en video på youtube til dig hvor de viser teknikken i at shake – se video

Er du over 18 år?