Drinks med orgeat

På denne siden finder du alt vores indhold hvor ordret orgeat indgår i.

Orgeat er en sød sirup lavet hovedsageligt af mandler, sukker og vand. En klassisk ingrediens i tiki cocktails, den tilføjer en vidunderlig nøddeagtig smag til drinks. Orgeat kan også bruges i andre cocktails, hvor du kan tilføje en sød og let nøddeagtig smag til din cocktail.

Når du bruger Orgeat i drikkevarer, skal du være forsigtig med mængden, da den kan være meget sød. Det kan også anbefales at købe en Orgeat af god kvalitet, da billigere alternativer ofte laves med kunstige smags- og tilsætningsstoffer. I den rigtige mængde og kvalitet kan Orgeat tilføje smag og tekstur til dine cocktails.

Det er muligt at lave orgeat derhjemme selv, men det vil tage lidt tid og tålmodighed. Den traditionelle metode går blandt andet ud på at lægge hakkede mandler i blød i vand natten over, derefter koge dem i sirup og vand med et skvæt appelsinblomstvand. Efter blanding og filtrering er Orgeat klar til brug. Der er flere forskellige opskrifter online, og det vil være sjovt at prøve forskellige varianter og smagsvarianter. Vær altid opmærksom på hygiejnen, når du laver Orgeat eller andre hjemmelavede cocktailingredienser.

Er du over 18 år?