De grundlæggende tre typer af is og deres anvendelse til cocktails og drinks.
Inden vi gennemgår de 3 typer is, vil vi give dig det vigtigste tip af dem alle:
Brug altid rigeligt med is til både at shake med og i dit glas.
Kunst is er godt til at blende med. I drinks fungerer det godt, hvis du hurtigt skal nedkøle din drink, dog udvander det også hurtigst din drink, da overfladen på knust is er stor.
Isterninger giver langsommere udvanding i din drink. Jo større isterninger, jo langsommere går både nedkøling og udvanding.
Klare isblokkebruges på cocktailbarer, oftest til alkoholiske cocktails, som skal nydes langsomt. Klare isblokke er også et tegn på rent vand og påvirker dermed ikke smagen i din drink.
Vi vil også anbefale at shake med isterninger og gerne så store og kompakte isterninger som muligt. Et sted, hvor vi køber god is, er istifest.dk, da de har både gode store og små isterninger. Nogle supermarkeder og kiosker har også is, men kvaliteten svinger, så du bør teste det. Forsøg dog at undgå at shake med is, du selv har nedfrosset i isterningeposer, da det kan være for skrøbeligt.